אוהל מונגולי

תוכן עניינים מהיר

בשנים האחרונות קיימת דרישה רבה לאחד מסוגי האוהלים המסקרנים ביותר: אוהל מונגולי. במאמר זה נספק לקוראים את כל המידע אודות אוהלים מונגוליים, היתרונות שלהם, הפונקציונליות שלהם, כמה הם עולים ונתונים חשובים נוספים. קריאה נעימה.

 

אוהל מונגולי או יורט – על מה מדובר?

אוהל מונגולי המוכר גם בכינוי 'יורט' הוא אוהל עגול אשר משמש לשהות זמנית או קבועה. צורת הגג של אוהל מסוג זה הינה קונוס. אוהל זה עמיד בפני תנאי מזג האוויר ומבודד ברמה הגבוהה ביותר. במקור, סוג זה של אוהל שימש את הנוודים המונגוליים בעת שנדדו במרכז אסיה. במתכונת המסורתית שלו האוהל היה עשוי מחומר צמר או פרווה אשר הותקן על קורות  עץ. כיום, נעשה שימוש בחומרים מתקדמים אשר מבטיחים לדרי היורט בידוד איכותי, עמידות בפני האקלים הישראלי, גודל ועיצוב פנימי המותאמים לדרי האוהל ויתרונות נוספים עליהם נפרט בהמשך המאמר.

 

אוהל מונגולי – ממה הוא עשוי?

חשוב להבין שהמטרה העיקרית של אותם נוודים שהקימו את האוהלים המונגוליים הייתה בנייה קלה של מקום מגורים זמני ופירוק קל של אותו אוהל. בנוסף, הוא היה צריך להיות מותאם לתנאי מזג האוויר המשתנים וזאת על מנת להבטיח ליושביו בידוד מקסימלי מפני חום וקור. נכון להיום מטרות אלו עדיין תקפות, אך החומרים מהם מורכב האוהל השתנו והם חזקים יותר ועמידים יותר מבעבר.

מרכיביו העיקריים של אוהל מונגולי הם:

שלד האוהל – השלדה של האוהל המונגולי בנויה מרשת עץ אשר מחוברת למשקוף של דלת האוהל. השלד עשוי מעץ המסודר בצורת שתי וערב.

עיטוף האוהל – עיטוף שלד העץ תמיד יערב מעטפת חיצונית של השלד, מתחתיה שכבת בידוד ומתחתיהן שכבת בטנה פנימית.

ריצוף – כאן יש אפשרויות רבות וניתן לבחור את האפשרות המתאימה לכם תוך הבנה שהריצוף משפיע על כל הנראות של המאהל ועל התחושה בו. נכון להיום יש אפשרות לבחור דק העשוי מעץ, ריצוף של בטון מוחלק, ריצוף מאבני חצץ והאפשרויות עוד רבות.

גג – יש לזכור שמדובר על אוהל עגול אשר במרכזו יש בדרך כלל חלון. הגג תמיד יכלול קורות עץ אותם ממקמים בשיפוע והן מתאחדות סביב החלון העגול.

פתחים – ניתן להחליט על כמות רצויה של דלתות וחלונות באוהל וסגנון של אותם פתחים וזאת בהתאם לתקציב הקיים.

 

אוהל מונגולי – האם נדרשים מכם היתרי בנייה?

אוהל מונגולי / יורט חייב להיבנות באופן חוקי וזאת בדומה לבתים במדינתנו ו / או תוספות מסוימות לבית. טרם ההחלטה על בנייה ומגורים באוהל מונגולי חשוב להכיר את כל השלבים הנדרשים לבנייה באופן חוקי ובהתאם להחליט האם אתם אכן מעוניינים בבנייה ומגורי קבע באוהל מסוג זה או שמא אתם מעדיפים לנפוש באוהל מסוג זה לתקופה קצרצרה או לבנות את האוהל באופן ארעי למטרת אירוע מסוים אותו אתם מתכננים לחגוג.

השלבים אשר ידרשו מכם למטרה זו הם:

  1. מימון – תמיד יש לחשב מראש את ההון העצמי ו/ או הלוואת המשכנתא הנדרשים למטרת קנייה ובניית אוהל מונגולי. חשוב לקחת בחשבון שנכון להיום יש אפשרות להתנסות בנופש אוהלים מונגוליים או לשכור אוהלים מונגוליים וזאת על מנת לבדוק האם בניית אוהל מסוג זה אכן מתאים למטרתכם. באם מחליטים לקחת משכנתא יש לזכור שמדובר על מבנה נייד ולכן אתם למעשה מבקשים משכנתא בעיקר על האדמה.
  2. סוג אדמה – חשוב לוודא שאותה אדמה עליה מתכננים לבנות אוהל מונגולי היא אדמה שמיועדת למטרת מגורים.
  3. תכנית בנייה של אוהל מונגולי – התכנון חייב להיעשות במקצועיות ומחייב חתימה של אדריכל. חשוב לבחור אדריכל עם ניסיון בתחום ספציפי זה.
  4. אישורים – ישנם אישורים שהם בגדר חובה, כמו למשל אישור לבניית אוהל מונגולי של כיבוי אש (החומר החיצוני של האוהל חייב להיות חומר מעכב בעירה). כמו כן יש להצטייד באישורים נוספים, כמו למשל אישור של מהנדס, אישורי תשלום אגרות לרשויות ועוד.

השלבים הבאים יהיו קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית, בניית האוהל המונגולי וקבלת טופס 4 אשר יאפשר לכם ליהנות ממגורים באותו אוהל מונגולי.

 

אוהל מונגולי – כמה זה יעלה לכם?

נכון להיום יש אפשרות לקנות ולבנות לבד אוהל מונגולי או לשכור את שירותיה של חברה שתבנה עבורכם את האוהל. הדברים החשובים אותם יש לדעת בכל הקשור אל עלות אוהל מונגולי הם: טווח המחירים של האוהל המונגולי משתנה וזאת בהתאם למרכיבים אותם אתם בוחרים.

למשל, הרצפה של האוהל יכולה להיות עשויה מבטון או עץ (העלות נעה בין כמה אלפי שקלים חדשים לבין כמה עשרות אלפי שקלים כאשר הבטון זול משמעותית ביחס לרצפת דק מעץ), ויש גם כאלו שמחליטים לשים מספר מחצלות על האדמה ובכך להיות מחוברים יותר לטבע. הבחירה שלכם היא זו שתשפיע על אותה עלות של אוהל מונגולי.

פרמטרים נוספים אשר ישפיע על מחיר אוהל מונגולי הם:

חדש או משומש נכון להיום ניתן להחליט האם מעוניינים לקנות יורט חדש או יורט יד שנייה. המחיר יושפע.

לבד או מומחים פרמטר נוסף אשר ישפיע על העלות של אותו אוהל מונגולי הוא האדם שיבנה אותו. אם החלטתם לבחור חברה שמעסיקה מומחים בתחום בניית אוהלים תהיה עלות על פי שעת עבודה או על פי שירות בניית אוהל. אם תחליטו לבנות את האוהל בעצמכם אמנם תחסכו הוצאה על מומחה, אך קחו בחשבון שקרוב לוודאי שתקדישו שעות רבות יותר על בנייתו של האוהל וכפי שכולנו יודעים: זמן שווה כסף. (עשה זאת בעצמך או מומחה).

חומרים סוג החומרים בהם תבחרו ישפיעו על העלות הכוללת של האוהל. ניתן להחליט על קונסטרוקציה העשויה ממוטות ברזל או מעץ, ניתן להחליט על כיסויים נגד גשם העשוי מ – PVC או קנבס. אפשרויות בחירה נוספות אשר ישפיעו על המחיר הן הבידוד הסינטטי בו תבחרו, סוג הכיסוי הפנימי, המסגרת סביב החלונות, התשתיות, סוג השירותים והמקלחת (קומפוסט?), החלטה האם מעוניינים במטבח ועוד.

קוטר הגודל של האוהל המונגולי ישפיע על המחיר, נכון להיום ניתן לבחור אוהל מונגולי בקוטר 20 מ"ר ועד 38.

כל החלטה תשפיע על מחיר האוהל המונגולי. נכון להיום ניתן גם לקנות קיט הרכבה של אוהל מונגולי. ניתן להחליט על אוהל יד שנייה וניתן לפנות אל חברה שמציעה אוהלים ושירות התקנה במחירים משתלמים. באם תחליטו לקנות אוהל שאינו כולל רצפה עם בידוד ולהתקין בעצמכם, טווח המחירים הינו 20-70 אלף ₪. אם תחליטו לקנות אוהל מונגולי מחברה שעוסקת בתחום, אוהל שכולל רצפה, מקלחת, שירותים ועוד. המחיר יהיה 100,000 ₪ ויותר. יש לקחת בחשבון שטווח המחירים משתנה מדי תקופה והמחיר ישתנה בהתאם לגודל, לחומרים, לגימור, לסוג הבידוד, לסוג הקונסטרוקציה ועוד.

 

כל היתרונות באוהל אחד – אוהל מונגולי

  • מתאים לכל מזג אוויר – למרות שרבים סבורים שמבנה זה אותו קל לפרק ולהרכיב מחדש הוא מבנה שאינו מספיק חזק בתנאי מזג האוויר החורפיים, וכל רוח חזקה עלולה לגרום לקריסתו, סברה זו אינה נכונה. אוהל מונגולי יספק לכם את אותה ההגנה הנדרשת מפני קרני השמש הלוהטות וכן טמפרטורות קרות, ברד, שלג וגשם.
  • עמיד לאורך זמן – אוהל זה חזק מאוד ועמיד לאורך שנים ארוכות. בנוסף, ניתן להקימו ללא יסודות בנייה על רצפה מסוג בטון או עץ וכמובן ניתן להקים אותו גם על האדמה.
  • קלות הרכבה ופירוק – הנוודים המונגולים בחרו באוהל זה משום שהיה להם קל להרכיב אותו ולפרק אותו כל אימת שהם רצו לשנות מיקום. ניתן להרכיב אוהל זה במהירות כל אימת שמעוניינים בכך.
  • התאמה אישית – ניתן לבחור להקים אוהל בגודל ובסגנון המתאים ליושביו. החלל תמיד יהיה עגול והעיצוב יותאם לסגנון ולשימושיות של האנשים שישהו בו.

לסיכום, אם בעבר אוהל מונגולי שימש על מנת להגן על הנוודים המונגולים מפני החום והקור בעת שנדדו ממקום למקום, כיום אוהל זה משמש למגורים או לנופש לאותם אנשים אשר מעוניינים ליהנות מרוגע ושלווה בעת חיבור טבעי לאדמה ולסביבה. נכון להיום ניתן לבחור אוהל המצויד ברצפה, חלון, דלת, אמבטיה, מטבח ואבזור מפנק נוף אשר הופך את האוהל המונגולי ליחידה מפנקת ומבודדת בטבע. כעת, כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור את אותו האוהל אשר יתאים לכם. בהצלחה.

מעוניינים לקבל פרטים נוספים ?
מלאו את הטופס וניצור קשר בהקדם!
אהבתם? שתפו את המאמר לחבר/ה בן/ת זוג

קצת עליי..

ביום יום אני הנדסאי אלקטרוניקה, אך התחביב העיקרי שלי הינו אוהלים וקמפינג.

יצירת קשר מהירה
חדש באתר