בחירה נכונה של אוהל בהתאם לאירוע או לפעילות אותה אתם מתכננים תעזור לכם ליהנות מתוצאה מהנה. במדריך בחירת אוהל רשמנו עבורכם את כל הצעדים המקדימים לבחירת אוהל שיישומם יאפשר לכם את התוצאה המיטבית. קריאה נעימה ופורה.
מטרה – קובעים מהו אופן השימוש באוהל
השאלה הראשונה עליה יש לענות טרם בוחרים אוהל היא מהי המטרה שלשמה שוכרים או קונים אוהל. ישנם אוהלים המתאימים לאירועים שונים, כמו למשל חתונות, כנסים, בריתות ואירועים נוספים. לעומת זאת, ישנם אוהלים המותאמים לפעילויות שטח, כמו למשל קמפינג או לינת שטח במסגרת טיול. לכן, בטרם אתם ממשיכים בתהליך בחירת האוהל יש לקבוע מהי מטרת השימוש באוהל.
עונה – מחליטים מתי עתידים להשתמש בו
לאחר החלטה לגבי המטרה יש להחליט באיזו עונה בשנה תשתמשו באוהל. הנטייה היא לבחור אוהל בהתאמה מלאה לתנאי מזג האוויר המאפיינים את אותה עונה:
אוהל דו עונתי – אידיאלי לעונות האביב והקיץ בהן הטמפרטורות בינוניות פלוס ועד גבוהות. חשוב להבין שאוהל ברמת סיווג זו אינו מתאים לעונה בה יורד גשם ולא ניתן להתעלם מהרוחות. אוהלים המותאמים לעונות אלו הם אלו אשר עשויים מחומר נושם ומאפשרים אוורור בדמות חלונות אוהל ואוורור בתקרת האוהל.
אוהל תלת עונתי – אוהל המתאים לשימוש בעת רוחות וגשמים וכן בימים חמימים. אוהלים אלו יכללו כיסוי מיוחד אשר עמיד בפני גשם אותו ניתן להרכיב ולפרק. בנוסף, חשוב לוודא שהיריעות של האוהל עשויות מבד נושם ושיש בו חלון או פתח אוורור עליון.
אוהל המותאם לכל השנה – כאן מדובר על אוהל המתאים גם לימים הסוערים של החורף (גשם, רוחות ושלג), וגם לימים האביביים והחמים של הקיץ. אוהל זה תמיד צריך להיות עמיד וחזק ולהגיע עם כיסוי גשם. האוהל בדרך כלל קל להרכבה ופירוק ורמת האוורור בו נמוכה עד בינונית.
מבנה – איגלו כיפה חדר או מנהרה?
איגלו – אוהל פשוט להרכבה, פירוק, קיפול ונשיאה. ישנם אוהלים רבים שאינם מערבים יתדות, ומאפשרים הקמה מהירה ופשוטה. מרכז האוהל גבוה (יחסית). החסרונות של אוהל מסוג זה הם שהוא אינו יציב בפני רוח ולא ניתן לנוע בו בחופשיות. סוג זה של אוהל מוצע במספר גדלים.
מנהרה – שמו של אוהל זה כתוצאה מצורת המבנה שלו. צורתו כמנהרה. היתרונות שלו הם שהוא קל משקל, קומפקטי וקל לשאת אותו. החסרונות שלו באים לידי ביטוי בנפח הקטן שלו ובהרכבה המסורבלת.
כיפה – אוהל בעל מאפיינים של חוזק ועמידות גבוהה האוהל מרווח וכולל לעיתים כיסוי נגד גשם. הוא אידיאלי לחודשי החורף הקרים והסוערים. החסרונות שלו הם שהוא כבד ולכן לא מיועד לנשיאה. בנוסף, ההרכבה שלו מסובכת.
חדר – צורתו כחדר. ניתן לעמוד בו הקלות. יש סוגים רבים של אוהלי חדר וניתן לחלק את החלל בו לשני חדרים באמצעות מחיצה. חשוב לדעת שאוהל זה כבד, הוא לא עמיד בפני גשמים ורוחות והרכבתו מסובכת ומחייבת מספר אנשים. אוהל אידיאלי לקמפינג אך לא לטיול. רבים בוחרים אוהל מרובע משום היכולת לנצל באופן הטוב ביותר את השטח שלו.
גודל ומשקל – כמה אנשים ילונו בו?
כאן יש לקחת בחשבון את כמות האנשים אשר עתידה לשהות באוהל ואת הציוד שיוכנס לאוהל. תמיד מומלץ לשכור או לקנות אוהל המותאם לעוד אדם או שניים מלבד כמות האנשים המתוכננת להיכנס אליו. כך תוכלו להיות בטוחים שהאוהל יהיה מרווח דיו. בכל הקשור אל משקל, ההמלצה היא לאוהל קל משקל המתקפל בקלות. לאלו אשר מתכננים לטייל, מומלץ שמשקל האוהל לא יעלה על שלושה קילוגרמים.
עמידות – לא מתפשרים על עמידות האוהל
אמנם קרוב לוודאי שאוהלים של מותג/יצרן מוכר אכן עמידים ואיכותיים ועדיין טרם קניית אוהל יש לוודא את הדברים הבאים:
יריעות – וודאו שהיריעות עשויות מבד נושם אך גם חזקות. אין דבר יותר גרוע מאוהל שנקרע באמצע הטיול. חוזק היריעה נמדד על פי משקל החוטים של הבד הארוג של האוהל. 50D או 70D יחידות מידה מצביעות על עמידות גבוהה וצפיפות אריגה של כ-190T על יריעות עמידות וברמת איכות גבוהה.
יריעות המותאמות לגשם – אם אתם מעוניינים באוהל שמחזיק מעמד היטב בתקופה הגשומה והסוערת של השנה וודאו שהיריעות שלו עבות, בעלות תפרים עבים וחזקים אשר מולחמים ושיריעת הרצפה עבה יותר מהכיסוי של הגשם ועמידה בפני קרני השמש האולטרה סגולות (המסוכנות כל כך ואלו שמאיצות את הבלאי של האוהל).
רוכסנים – רוכסנים תמיד צריכים להיות תפורים ליריעות ונוחים לאחיזה. הדבר האחרון שאתם צריכים הוא שהרוכסן יתקע או יתפרק.
מוטות – חשוב שהמוטות של האוהל יהיו עשויים מסוגים שונים של פלסטיק, פיברגלס או אלומיניום. כמות גדולה יותר של מוטות, תבטיח אוהל חזק יותר.
נוחות השימוש באוהל – חשוב לבדוק טרם קנייה
הקמה ופירוק של האוהל – תמיד חשוב לוודא שפעולות וזמן ההרכבה והפירוק של האוהל אכן מתאימים לכם. בהתאם, החליטו האם אתם מעוניינים לקנות אוהל אותו אדם אחד יכול להרכיב במהירות או שמא יש לכם מספיק זמן ואין לכם בעיה כמותית ולכן אתם מעוניינים באוהל חזק מאוד אותו תרכיבו יחדיו עם עוד חברים. היצרנים בדרך כלל מפרטים את הזמן המשוער להרכבה של האוהל.
פתח כניסה – חשוב לוודא שאתם מצליחים להיכנס ולצאת מהאוהל במהירות ובנוחות, קרי, שפתח הדלת של האוהל אכן מספיק גדולה ורחבה. רצוי שפתח הכניסה יהיה עם רשת הגנה מפני חרקים ויתושים ומוגבה מעט על מנת שלא יחדור אל האוהל לכלוך.
יריעת רצפה – חשוב לא לוותר עליה. יריעה זו פורסים מתחת לאוהל ומספקת משטח נקי לישיבה ושכיבה באוהל. היריעה תמיד צריכה להיות אטומה למים וכמות מינימלית של תפרים.
אחסון – תמיד יש לבדוק מה אפשרויות האחסון באוהל, דבר אשר יכול להקל על החיים ועל הסדר בעת השהות באוהל. תאים, כיסים, לולאות ועוד.
אוורור ובטיחות – חשוב לבחור באוהל אותו ניתן לרכוס מבפנים. דבר זה תקף גם לגבי דלת הכניסה וגם לגבי החלונות. אתם אלו שתשתלטו בפתחים ולא אף אחד אחר מבחוץ.
אוהל כסוף – מתאים בעיקר לעונת הקיץ, שכן הכסף דוחה שמש ומותיר את האוהל קריר יותר מאוהלים כהים.
טיפ אחרון – על אחריות לא מוותרים
קחו בחשבון שיש אוהלים עליהם אין אחריות כלל ואילו על אוהלים אחרים יש סוגים שונים של אחריות. האחריות הניתנת היא בדרך כלל לתקופה של שנה וחשוב מאוד לבדוק מהי כוללת וזאת טרם קניית האוהל. שיהיה בהצלחה ובהנאה.