כל אוהל מחייב תחזוקה שוטפת נכונה. תחזוקה נכונה תמנע מצב של בעירה, עובש (טחב) וחוסר עמידות בפני מים, גשם ורוחות. המטרה שלנו במאמר זה היא לעזור לכם לשמור על האוהל לאורך זמן כך שתוכלו ליהנות משימוש בו לאורך שנים, בדיוק כמונו. קריאה נעימה ובהצלחה.
תחזוקה ואחסנה נכונים של אוהל
הקימו את האוהל באופן חכם – חשוב להקים את האוהל על שטח נקי מחפצים חדים ואבנים, הקמה חכמה זו קרוב לוודאי שתימנע מצב של נזק לאוהל.
השתמשו ביריעות כיסוי – יש להשתמש ביריעות כיסוי במטרה למנוע נזק לבד האוהל ושכבת המגן.
ניקיון ויובש – הקפידו על ניקוי האוהל ולוודא שהוא יבש לגמרי בכל זמן נתון (לפני אחסון ולפני שימוש).
קיפול – חשוב שתקפלו את האוהל שונה מפעם לפעם על מנת למנוע את היווצרותם של סדקים בציפוי המגן.
הצללה – רצוי שתקימו את האוהל במקום מוצל וזאת על מנת ששכבת הבד לא תיפגע משום הקרניים הישירות של השמש.
הקפידו להשתמש בפתחי אוורור – יש להקפיד שפתחי האוורור של האוהל יהיו פתוחים, דבר אשר יצמצם את הסיכוי להצטברות לחות באוהל.
ניקוי האוהל – בכל מיני מצבים
ניקוי האוהל לאחר שימוש
יש לקפל את האוהל רק לאחר שווידאתם שהוא נקי מלכלוך. בכדי לנקות אותו ניתן להשתמש בשואב אבק, מברשת רכה וחומרי ניקוי עדינים או חומרי ניקוי ייעודיים למטרה זו. חשוב לא לנקות את האוהל באמצעות אקונומיקה או כימיקלים נוספים אשר אינם מיועדים לניקוי מסוג זה.
ניקוי האוהל מכתמים – יש מצבים בהם מבחינים בכתמים שנטמעו בבד. כאן חשוב לאתר את הכתמים כמה שיותר מוקדם, שכן דבר זה מבטיח שהניקוי אכן יהיה יעיל יותר. אם למשל מדובר על צואת ציפורים או כתמי בוץ חשוב לנקות אותם באופן מיידי.
מניעה וטיפול בעובש קיים באוהל
חשוב לדעת שעובש נוצר בסביבת לחות. כלומר, אם אתם מעוניינים להימנע ממצב של עובש תצטרכו להקפיד על כך שהאוהל שלכם יהיה יבש לחלוטין לפני הקיפול והאריזה שלו. אם מדובר על אוהל אותו לא מקפלים, כלומר באוהל אשר פתוח באופן קבוע (כמו בהרבה אתרי קמפינג אוהלים), ההמלצה היא להתקין על האוהל כיסוי גשם ובכך תוכלו להבטיח מניעת הצטברות עובש.
כמו כן, לאחר מגע עם נוזלים (כמו למשל ימי גשם סוערים בתקופת החורף), יש להקפיד ולמשוח על בד האוהל חומר אימפרגנציה שיבטיח לכם שהבד של האוהל אכן יהיה עמיד בפני מים ובפני הקרניים האולטרה סגולות של השמש.
חומר זה יעזור בתהליך איטום מחדש של אוהל הקנבס. אם קורה וכבר יש עובש וטחב על האוהל, חשוב להסיר במהירות על ידי שואב אבק או מברשת רכה את העובש ולאחר מכן להשתמש בחומר ייעודי לניקוי אוהלים.
טיפים חשובים
מייבשים לאחר כל שימוש – אל תסתמכו על כך שהאוהל תמיד יבש. תמיד חשוב שלאחר כל שימוש, תקפידו לייבש את האוהל.
היפטרו מקרדיט האבק – ניתן ליישום על ידי ניעור האוהל על ידי שני אנשים. בדיוק כמו בצבא.
חשיפת האוהל לשמש – אור השמש קטלני לסוגים שונים של בקטריות, עובש ועוד. למרות כל זאת חשוב לא להניח את האוהל ישירות מתחת לשמש היוקדת.
השתמשו בשואב אבק – אם אינכם מעוניינים לכבס את האוהל ב – 30 מעלות (לא ניתן לכבס כל אוהל), או להשתמש בחומץ עדין אורגני על מנת לנקות אותו, הדרך הטובה ביותר לנקות אותו תהיה באמצעות שאיבה. ניתן לאבק את הכתמים בטלק ולאחר מספר דקות לשאוב.
תחזוקת מוטות האוהל – תחזוקה של מוטות האוהל וגם מסמרי הקרקע חשובים. פעמים רבות אנשים לא מייחסים חשיבות לתחזוקת המוטות והנזק שנגרם להם כתוצאה מחול ואדמה. כאשר אלו נכנסים אל החיבורים שבין העמודים, הדבר ישפיע על החיבור של העמודים ושחיקת הקירות הפנימיים והחיצוניים של העמודים. לכן, חשוב לנקות את המוטות באמצעות מטלית נקייה לאחר כל שימוש באוהל.
מסמרי רצפת האוהל – מסמרי רצפה משפיעים על הביצועים הכוללים של האוהל ולכן תמיד יש להקפיד ולהביא יתדות ומסמרים נוספים כל פעם שאתם יוצאים לקמפינג.
אני וצוות אתר האוהל שלי, החלטנו לכתוב את המדריך הזה לאחר התנסות רבת שנים עם לא מעט אוהלים מסוגים ויצרנים שונים. חלקם נהרסו די מהר וחלקם כבר שנים בשימוש אצלי! אז רשמנו פה את הדברים שלדעתנו הכי עובדים לנו, על מנת שגם אתם תוכלו ליהנות מהאוהל שלכם לאורך זמן.